Hlavní obsah

VIDEO: Podomácku vyrobená ponorka pašovala drogy

MEXICO CITY

Mexické námořnictvo ve středu v Tichém oceánu zadrželo ponorku, která zřejmě sloužila kolumbijským pašerákům drog k přepravě kokainu. Čtyři členové posádky byli bez odporu zatčeni. Ponorku si pašeráci vyrobili sami.

Článek

"Není to vojenská ponorka, ale plavidlo desetimetrové délky. Podle našich informací se takové ponorky stavějí v kolumbijském pralese pro přepravu drog," uvedl mluvčí námořnictva kapitán Benjamin Mar.

Na palubě se podle námořnictva zřejmě nachází kokain, není však zatím známo, jaké množství drogy plavidlo převáželo.

Podomácku vyrobená ponorka ve tvaru hrotu šípu, natřená zelenou barvou, byla ze vzduchu odhalena ve vzdálenosti asi 320 kilometrů od pobřeží jihomexického státu Oaxaca, když se vynořila na hladinu.

Posádka se vzdala bez boje a vrtulníkem byla odvezena do turistického letoviska Huatulco. Údajně se jednalo o rybáře donucené pašeráky drog pod hrozbou násilí na jejich rodině podniknout tuto nebezpečnou cestu, na níž se před týdnem vydali z kolumbijského města Buenaventura.

"Nevěděli jsme, co bylo na palubě, protože jsem to nikdy neviděli. Bylo to zapečetěné," prohlásil jeden z nedobrovolných pašeráků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám