Hlavní obsah

Vězni uprchli za bílého dne ve vrtulníku

Montreal
Aktualizováno

Kanadská policie dopadla v neděli čtyři lidi v souvislosti s krkolomným únikem dvou vězňů, jimž se podařilo za bílého dne uprchnout z věznice Saint Jerome u Montrealu ve vrtulníku. V rukou policistů skončili dva komplicové a oba vězni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie už dopadla oba uprchlíky a dva jejich komplice Video: Reuters

 
Článek

Dopadení oznámil mluvčí policie Benoit Richard s tím, že šestadvacetiletý Benjamin Hudon–Barbeau už byl zadržen a třiatřicetiletý Dany Provencal je obklíčen a policisté s ním vyjednávají, aby se vzdal. O dalších dvou zadržených neuvedl nic: "Mohu vám říci jen jediné – dva lidé ve věznici potřebovali pomoc, aby se dostali ven."

Dramatický útěk se udál ve 14:20 místního času. Hudonovi-Barbeau a Provencalovi pomohli dva ozbrojení komplici, kteří unesli vrtulník i s pilotem a přiměli ho letět k věznici. Nad objektem spustili provazový žebřík k vězňům, kteří již čekali na střeše vězení. Únik byl podle komentářů velmi dobře připravený

Po útěku Hudon-Barbeau, který byl zproštěn obvinění z dvojnásobné vraždy, ale je ve vězení za pokus o další vraždu, zavolal do rádia 98,5 FM a řekl: "Nechtěl jsem nikomu ublížit. Nejsem vrah, nikdy jsem neublížil nevinnému. Vím, že útěk není to nejlepší, co se dá udělat, ale už jsem nechtěl být dál ve věznici. Jsem připraven zemřít."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kanadská policie při zásahu po útěku vězňů ve vrtulníku Video: Reuters

Policie brzy po únosu našla vrtulník v horském středisku Mont-Tremblant asi 85 kilometrů od věznice. Na místě byl jen pilot. Policisté ho odvezli do nemocnice a poté vyslechli. Pilot ale není podezřelý, je veden jako svědek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám