Hlavní obsah

Venezuela zabránila atentátu na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Venezuelské úřady tvrdí, že překazily atentát na prezidenta Nicoláse Madura. V úterý o tom informovala agentura DPA s tím, že zavraždit ho chtěli dva kolumbijští mladíci.

Foto: Miraflores Palace/Handout, Reuters

Nicolas Maduro

Článek

Kolumbijskou dvojici ve věku 18 a 21 let zadržela venezuelská policie v hotelu v metropoli Caracas. U sebe podle ministerstva vnitra měli střelné zbraně, vojenské uniformy a fotografie Madura a předsedy venezuelského parlamentu Diosdada Cabelly.

Aktuální případ údajného atentátu na prezidenta není první. Již v červenci venezuelská vláda informovala, že zmařila plánované vraždy Madura a Cabelly. Tehdy za nimi podle Caracasu stály jisté osoby z Miami, Panamy a Kolumbie.

Prezident Maduro je přesvědčen, že spiklence je třeba hledat v řadách venezuelské opozice, ale také v USA. Domnívá se, že za komplotem stojí pětaosmdesátiletý proticastrovský kubánský exulant Luis Posada Carriles, který žije v USA a o jehož vydání kvůli obviněním z terorismu Havana i Caracas usilují.

Madurovi političtí oponenti to považují za „pohádku”, které nikdo nevěří.

Reklama

Výběr článků

Načítám