Hlavní obsah

Ve vlaku v Michiganu útočník pobodal několik lidí včetně průvodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři lidi pobodal v pátek večer ve vlaku v americkém státě Michigan útočník, jehož motiv je zatím neznámý. Policie zadržela podezřelého a vzala ho do vazby, jeho identita nebyla zveřejněna. Zranění byli převezeni do nemocnic, pro ostatní cestující zařídila přepravní společnost náhradní dopravu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník pobodal ve vlaku čtyři lidiVideo: Reuters

 
Článek

Vlak mířil z Chicaga do Port Huronu v Michiganu a incident se odehrál ve městě Niles, kde žije asi 12 000 obyvatel. Policie identifikovala údajného pachatele jen jako čtyřiačtyřicetiletého muže ze Saginawu v Michiganu.

Identity napadených taktéž nebyly zveřejněny, ví se jen, že se jednalo o tři muže a jednu ženu, přičemž jeden z mužů je průvodčí. Podrobnosti o jejich zdravotním stavu policie nezveřejnila.

"Žijeme v šíleném světě. Nějaký muž právě pobodal čtyři lidi ve vedlejším vagonu vlaku," uvedl na Twitteru uživatel @Chris_Maynard, který také zveřejnil fotografii zatčeného muže v poutech, ležícího na podlaze vlaku.

Podezřelý zadržen

Cestující Caitlin Cipriová novinářům z listu South Bend Tribune řekla, že se právě chystala vystoupit, když uslyšela křik. Napřed si prý myslela, že útočník jednoho z cestujících škrtí, pak ale uviděla nůž. Tím pachatel následně pobodal další dva lidi.

"Bylo to děsivé, člověk si nemyslí, že se mu něco takového může stát. Je hrozivé, že se takové věci stávají," řekla Cipriová.

Šéf městské policie v Niles Jim Millin podle agentury Reuters uvedl, že policisté vyjeli k zásahu ve vlaku po telefonátu s žádostí o pomoc zhruba kolem 19:00 (místního času v pátek). Když přijeli na železniční stanici v Niles, útok byl v plném proudu. Policie podezřelého zneškodnila pomocí paralyzéru a odvezla ho do vazební věznice.

Mluvčí Amtraku Kimberly Woodsová řekla, že společnost zařídila pro 172 cestujících z vlaku náhradní dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám