Hlavní obsah

Ve venezuelské zoo krmí vyhladovělá zvířata nejslabšími jedinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maracaibo

Venezuelská zoo se kvůli katastrofálnímu nedostatku potravy pro zvířata odhodlala ke krajnímu řešení. Ta nejvyhladovělejší usmrcuje a sytí jimi jedince, kteří mají šanci přežít. O radikálním, ale patrně nezbytném řešení kritické situace jedné ze zoologických zahrad ve státě Zula v hospodářskou krizí zbídačelé Venezuele ve čtvrtek informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Venezuelská zoo doplácí na chronický nedostatek jídla v zemi, chce obětovat zesláblá zvířata a nakrmit jimi ta v lepším stavu Video: Reuters

 
Článek

Nedostatek potravy nesou nejhůře velké šelmy, které při dostatku potravy denně spořádají osm až deset procent své hmotnosti. První zprávy o pokynu využít nejzesláblejší zvířata jako potravu pro ostatní, začaly od pracovníků zoo ve městě Maracaibo na severozápadě Venezuely chodit už v lednu letošního roku.

Vedení zoo zezačátku informace o strádání chovaných zvířat popíralo. Tvrdilo, že si chované exempláře žijí jako jedna velká rodina. Ředitel zahrady Elio Rios ale nakonec podle středečních informací agentury Reuters radikální praktiku přiznal.

Hladovějí i lidé

Hladomor vyvolaný kolapsem centrálně řízené ekonomiky sužuje celou zemi. Vyhladovělí Venezuelané jedí, co jim přijde pod ruku, a ve městech v zoufalství prohledávají i odpadky.

Prezident Nicolas Maduro tvrdí, že se jedná o důsledek ekonomické války, kterou proti jeho zemi vedou jeho političtí odpůrci pod patronátem poradců z Washingtonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám