Hlavní obsah

Ve Venezuele zatkli skupinu Kolumbijců, měli chystat atentát na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Venezuelská vláda v pondělí oznámila odhalení spiknutí s cílem zavraždit prezidenta Nicoláse Madura. Policie v té souvislosti zatkla devět Kolumbijců, kteří jsou podle ní příslušníky pravicové polovojenské organizace.

Foto: Miraflores Palace/Handout, Reuters

Venezuelský prezident Nicolás Maduro

Článek

Prezident Maduro už v květnu obvinil kolumbijskou vládu z plánování atentátu na jeho osobu. „Uribe je zabiják,“ prohlásil tehdy Maduro na adresu svého kolumbijského protějšku Álvara Uribeho. [celá zpráva]

Uribe nařčení odmítl a uvedl, že předloží stížnost Meziamerické radě pro lidská práva.

V neděli pak Maduro prostřednictvím zprávy na Twitteru uvedl, že jeho vláda čelí „spiknutí fašistické pravice podporované násilnickými skupinami v Kolumbii“.

O zatčení dvou skupin Kolumbijců v západní části Venezuely v pondělí informoval ministr vnitra Miguel Rodríguez. Spojil je s polovojenskou organizací Rastrojos a doplnil, že u nich byla nalezena munice, zbraně a falešné uniformy venezuelské armády.

Podle Rodrígueze budou zatýkání pokračovat, jelikož třetí skupina podle jeho slov zřejmě pronikla do hlavního města Caracasu. „Naše tajné služby jim jsou na stopě,“ řekl ministr.

Reklama

Výběr článků

Načítám