Hlavní obsah

Vážně nemocný Chávez vtipkuje, tvrdí ministr zahraničí

Havana/Caracas

Venezuelský prezident Hugo Chávez z nemocnice v Havaně nejen vydává příkazy, co má země dělat, ale dokonce žertuje. Alespoň to tvrdí na Twitteru venezuelský ministr zahraničí Elías Jaua, který je Chávezovým blízkým spojencem.

Foto: Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

"Soudruzi, vrátil jsem se ze setkání s naším prezidentem Hugem Chávezem," napsal Jaua na Twitter z Havany. "Žertovali jsme a smáli jsme se," dodal s tím, že Chávez přijal rozhodnutí ohledně účasti Venezuely na nadcházejícím latinskoamerickém summitu v Chile.

Venezuelská opozice je však vůči podobným zprávám skeptická a ptá se, proč osmapadesátiletý Chávez nepromluví k národu, když může mluvit se svými ministry. Opoziční politici proto opakovaně chtějí odpověď na otázku, zda prezident může řídit zemi. Pokud by tomu tak nebylo, musely by se vyhlásit nové volby.

Chávez nebyl vidět už šest týdnů od chvíle, kdy byl po čtvrté operován kvůli rakovině. Neúčastnil se ani plánované inaugurace, která se měla konat 10. ledna. [celá zpráva]

Zprávy o tom, že je na jednotce intenzivní péče, ale v posledních dnech vystřídaly pozitivnější informace oficiálních činitelů, podle nichž se prezident pomalu zotavuje z vážného pooperačního stavu. Kolují dokonce zvěsti, že se na jeho přijetí připravuje vojenská nemocnice v hlavním městě Caracasu.

Reklama

Související témata:

Související články

Chávez má plicní infekci, nemůže dýchat

Venezuelský ministr informací zveřejnil v noci na pátek oficiální zprávu o stavu prezidenta Huga Cháveze. Podle ní trpí vážnou plicní infekcí, která vede...

Výběr článků

Načítám