Hlavní obsah

V USA zatkli manželku mexického narkobarona El Chapa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington/Mexiko

Americké bezpečnostní složky dnes na letišti ve státu Virginia zatkly manželku mexického narkobarona Joaquína Guzmána, známého jako El Chapo (Prcek), jemuž se v minulosti podařilo několikrát senzačním způsobem uniknout z mexického vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Archivní záběry El Chapa a jeho manželkyVideo: Reuters

 
Článek

Emma Coronelová Aispurová čelí obviněním z mezinárodního obchodu s drogami, informovalo dnes podle amerických médií ministerstvo spravedlnosti USA.

Úřady zatkly narkobaronovu manželku na letišti nedaleko metropole Washingtonu, kde by měla v úterý předstoupit před soud. Coronelová Aispurová čelí obvinění ze spiknutí za účelem distribuce heroinu, kokainu a metamfetaminu do USA.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Emma Coronelová Aispurová, manželka narkobarona Guzmána.

Podle ministerstva také pomáhala Guzmánovi při jednom z jeho útěků v roce 2015. Zároveň údajně plánovala jeho další únik z vězení, k němuž však již nedošlo. El Chapo byl totiž v lednu roku 2017 vydán do USA, kde byl o dva roky později odsouzen na doživotí.

Guzmán stál 25 let v čele jednoho z největších a nejvíce násilných mexických kartelů Sinaloa. V USA byl shledán vinným z pašování velkého množství drog a z účasti na řadě vražd.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Emma Coronelová Aispurová na snímku z roku 2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám