Hlavní obsah

V Texasu se zřítil balón se 16 lidmi. Nikdo nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin
Aktualizováno

Tragická nehoda se udála v sobotu ráno v Texasu, nedaleko města Lockhart se tam zřídil horkovzdušný balón. Nikdo z posádky podle prvních zpráv nepřežil. Uvedla to televize NBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V koši horkovzdušného balónu cestovalo 16 lidí. Totožnost obětí nebyla zatím potvrzena. Podle reportéra stanice FOX 7 Marcuse Officera na místě nicméně pád nikdo nepřežil.

"Balón byl plný lidí a v tuto chvíli se nezdá, že by havárii někdo přežil. Vyšetřovatelé nyní zjišťují počet a identitu obětí," uvedl v prohlášení šerif okresu Caldwell Daniel Law.

Reportér stanice FOX 7 Marcus Officer na Twitteru informoval, že nehodu nikdo nepřežil.

K pádu došlo v sobotu okolo 7:40 místního času (14:40 SELČ) u města Lockhart vzdáleného asi 45 kilometrů severně od Austinu. Balón se zřítil na místní pastvinu.

Příčina havárie dosud není známa, média informovala o tom, že balón před pádem začal hořet. Server ABC News uvedl, že požár vznikl přímo mezi pasažéry letu.

Jedna z nejtragičtějších nehod balónu

Texaský guvernér Gregg Abbott vyjádřil soustrast příbuzným obětí a všem obyvatelům Lockhartu. "Vyšetřování příčiny této tragické nehody bude pokračovat a já žádám celý Texas, aby se připojil k modlitbám za zemřelé," uvedl guvernér v prohlášení.

Podle NBC půjde v případě potvrzení počtu obětí o nejtragičtější nehodu balónu od února 2013, kdy zemřelo 19 z 21 lidí v egyptském Luxoru.

Výběr nejtragičtějších nehod balónů v historii
26. února 2013, Egypt - celkem 19 lidí (18 na místě a jeden později v nemocnici) zahynulo nedaleko jihoegyptského města Luxor po pádu horkovzdušného balónu.
30. července 2016, USA - pád horkovzdušného balónu v Texasu patrně nepřežil nikdo ze 16 lidí, kteří v něm letěli.
13. srpna 1989, Austrálie - dva horkovzdušné balóny se srazily u Alice Springs. 13 mrtvých.
7. ledna 2012, Nový Zéland - vyhlídkový let horkovzdušným balónem se stal osudným pro všech 11 osob v jeho koši; při přistávání balón zavadil o elektrické vedení a začal hořet.
23. srpna 2012, Slovinsko - při přistávacím manévru spadl horkovzdušný balón s turisty, šest jich zemřelo.
26. srpna 2001, Francie - šest lidí včetně dítěte zemřelo poté, co horkovzdušný balón narazil u Verrens-Arvey na jihozápadě Francie do elektrického vedení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám