Hlavní obsah

Manželství nepřežiju, tvrdila přátelům žena. Teď manžela popravili za její vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huntsville

Ve státě Texas byl ve středu večer (v noci na čtvrtek SEČ) popraven smrtící injekcí John Gardner, který byl v roce 2006 odsouzen k smrti za vraždu své ženy. Ta přitom před přáteli před osudným incidentem prohlašovala, že z manželství se svým mužem nevyvázne živá. Šlo o první letošní popravu ve Spojených státech, napsala agentura Reuters.

Foto: TDCJ, Reuters

Popravený John Gardner

Článek

„Doufám, že naleznete mír, radost a rozřešení. Cokoliv bude potřeba, abyste mi odpustili. Je mi to líto. Vím, že mi nemůžete odpustit, ale doufám, že tak jednoho dne učiníte,” prohlásil popravený těsně před smrtí. Injekci pentobarbitalu dostal Gardner ve věznici v Hunstvillu v 18:20 místního času. O šestnáct minut později byl prohlášen za mrtvého, uvedl web Texastribune.

Gardner byl odsouzen k smrti v listopadu roku 2006, rok poté, co zabil svou ženu Tammy. Oženili se v roce 1999 a Tammy se podle obžaloby brzy poté začala objevovat na veřejnosti s modřinami, trpěla bolestmi hlavy, nespavostí, depresemi a úzkostí. Svým přátelům mnohokrát řekla, že se kvůli manželovi bojí o svůj život.

V roce 2005 požádala o rozvod a asi měsíc poté poprosila svého přítele, aby jí pomohl beze stopy zmizet. Ještě toho večera k ní přišel její manžel a střelil ji do hlavy. Tammy zraněním o dva dny později podlehla v nemocnici. Gardner se den nato sám udal na policii.

Obhajoba tvrdila, že vzhledem k okolnostem činu by za něj Gardner neměl být popraven.

Vrchní soud potvrdil 13 let za přípravu vraždy tety

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám