Hlavní obsah

V Pensylvánii se srazil vlak s bagrem a vykolejil, dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva lidé zemřeli a desítky dalších byly zraněny při nedělní vlakové nehodě v americkém státě Pensylvánie, kde vykolejil vlak převážející přes 300 pasažérů. Podle záchranářů došlo ke srážce soupravy společnosti Amtrak s bagrem. Společnost uvedla, že 35 zraněných bylo převezeno do nemocnice, ale život žádného z nich není ohrožen. Okolnosti nehody se teprve šetří.

Foto: Dominick Reuter, Reuters

Záchranáři na místě nehody vlaku

Článek

Ke srážce došlo ráno místního času (po poledni SELČ) poblíž města Chester na trati mezi New Yorkem a Filadelfií. Lokomotiva vlaku Palmetto směřujícího z New Yorku na jih do státu Georgia po srážce vykolejila, přičemž podle agentury AP zemřel muž obsluhující bagr a člověk, který na práci dohlížel, oba byli zaměstnanci Amtrak. Ve vlaku jelo 341 cestujících a sedm členů posádky.

"Jasně to vypadá na lidskou chybu," řekl AP místní senátor Chuck Schumer. Vysvětlil, že když je podobný stroj společnosti poslán na trať, žádný vlak tudy podle pravidel Amtrak nesmí projíždět. Není podle něj zatím jasné, zda bagr prováděl pravidelnou údržbu trati, která se plánuje na nedělní ráno, kdy je menší provoz, nebo odstraňoval předměty, které na trať napadaly při nočním vichru.

Přední část vykolejeného vlaku

Společnost Amtrak kvůli havárii do odvolání přerušila provoz v tomto úseku trati, která je významným spojením mezi severem a východem Spojených států, upřesnil na tiskovém konferenci šéf místních hasičů Travis Thomas. Potvrdil, že z cestujících nikdo nezahynul a že žádný ze zraněných pasažérů není v kritickém stavu.

"Byla to hrůzu nahánějící situace. Jsem upřímně rád, že jsem nebyl v prvním vagonu, kde byli zranění," řekl AP 28letý cestující Ari Ne'eman z druhého vagonu.

Amtrak se do obdobných obtíží dostal v krátké době podruhé. V polovině března se ve státě Kansas zranilo více než 30 lidí, když tam vykolejilo osm vagonů ze soupravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám