Hlavní obsah

V Kanadě zrušili let, protože batole nemělo roušku

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Calgary

Let kanadské společnosti WestJet z Calgary do Toronta byl zrušen, protože 19měsíční holčička neměla roušku a bránila se jejímu nasazení. Další tříleté dítě před startem jedlo. Na místě zasahovala policie, uvedla stanice BBC. Spoj byl přeložen na druhý den.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 737 společnosti WestJet na letišti v Calgary

Článek

Safwan Choudhry řekl stanici BBC, že palubní personál požadoval, aby roušky měly obě jeho děti. On i jeho žena je měli nasazeny. Chtěl ovšem, aby jeho dcera mohla dojíst svačinu. Personál jim ale řekl, že zastávají „politiku nulové tolerance“ a nemohou zavřít dveře letadla, dokud nebudou mít roušky. Po dohadech si starší dcera roušku nasadila. Mladší  to ale odmítla. Dítě velmi křičelo, dodal Choudhry s tím, že bylo tak rozrušené, až zvracelo.

Dodal, že personál WestJet byl agresivní kvůli tomu, že mladší dcera nemá roušku a řekli, že celá rodina musí vystoupit a vyhrožovali jí, že mohou být zatčení a skončit ve vězení. Rodina nakonec souhlasila, že vystoupí. Pak ovšem zjistila, že rouška je podle nařízení vyžadována jen u dětí starších dvou let.

Podle vyjádření společnosti byla příčinou tříletá dcera. „Kvůli tomu, že rodiče nesouhlasili nasadit roušku staršímu dítěti, které mělo přes dva roky, naše posádka informovala rodiče, že musí dodržovat nařízení. Naše posádka požádala o přítomnosti úřadů poté, co klienti odmítl splnit vnitřní nařízení úřadu pro dopravu a odmítli opustit letadlo.“

Video, které natočil Safwan Choudhry ale ukazuje, že v době příchodu policie měla tříletá dívka roušku. To policie potvrdila a nikoho neobvinila

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám