Hlavní obsah

V Kanadě zřejmě našli těla mladíků hledaných kvůli trojici vražd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Po téměř třech týdnech zřejmě v Kanadě ve středu skončilo pátrání po dvojici mladíků hledaných v souvislosti se třemi vraždami spáchanými v provincii Britská Kolumbie. Tisíce kilometrů od místa vražd policie našla dvě těla a je přesvědčena, že patří 19letému Kamu McLeodovi a 18letému Bryeru Schmegelskymu. Jejich identitu i příčinu smrti určí pitva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po mladících v KanaděVideo: Reuters

 
Článek

Mrtvoly byly nalezeny v provincii Manitoba jen několik kilometrů od místa, kde byli McLeod a Schmegelsky 22. července naposledy spatřeni a kde za sebou zanechali ohořelé vozidlo. „Jsme přesvědčeni, že jde o těla dvou podezřelých hledaných v souvislosti s vraždami v Britské Kolumbii,” citovala agentura AP policejní komisařku Jane MacLatchyovou.

Těla se našla v těžko přístupném terénu u obce Gillam více než 3000 kilometrů od severní části Britské Kolumbie, kde byly spáchány vraždy. Policie uvedla, že v souvislosti se smrtí mladíků prověřuje veškeré možnosti včetně varianty, že se utopili.

Foto: AFP PHOTO/RCMP, Profimedia.cz

Při pátrání po dvou mladících policie našla trosky lodi

Podle MacLatchyové přineslo objevení těl jistou úlevu pozůstalým zavražděných, stejně jako obyvatelům oblasti, kde se v posledních dnech intenzivně pátralo: „Je ohromné, že můžeme, doufám, umožnit určitým lidem vydechnout a snad se vrátit do normálu, kdy se už nebudou bát, kdo je venku v lese.”

 Tři vraždy

Mladíci pocházejí z městečka Port Alberni nedaleko Vancouveru. McLeod a Schmegelsky spolu vyrůstali a společně také na Vancouver Islandu pracovali v supermarketu. Předtím, než se stali objektem masivní pátrací operace, se společně vydali na sever a jejich rodiče měli za to, že míří do Yukonského teritoria za prací.

Policie je obvinila z vraždy 64letého univerzitního profesora Leonarda Dycka, jehož tělo bylo nalezeno 19. července u dálnice v Britské Kolumbii. Podezřelí byli také v případu zabití Američanky Chynny Deeseové a jejího australského přítele Lucase Fowlera, jejichž těla se našla 15. července na severu západokanadské provincie 300 kilometrů od místa, kde zahynul Dyck.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám