Hlavní obsah

V domě amerického lékaře se našlo přes 2000 pozůstatků lidských plodů

Přesně 2246 pozůstatků lidských plodů se nalezlo jižně od Chicaga v americkém státě Illinois v domě lékaře Ulricha Klopfera, který zemřel letos 3. září, napsal deník Bild. Klopfer byl šéfem kliniky zaměřené na provádění interrupcí v sousedním státě Indiana a desítky let prováděl umělá přerušení těhotenství.

V domě lékaře v Illinois našli přes 2200 ostatků lidských plodů z potratů Video: Novinky/AP

 
Článek

Na zakonzervované pozůstatky plodů upozornila policii lékařova rodina, když začala dům po jeho smrti vyklízet. Neexistují důkazy, že by potraty Klopfer prováděl v domě, uvedla policie.

Doktor Klopfer pracoval přes čtyřicet let na různých potratových klinikách ve státě Indiana. Na jedné z nich bylo přerušeno těhotenství 13leté dívce, která se stala obětí znásilnění. Kvůli tomu byl ale lékař prošetřován úřady, protože zákrok klinika nenahlásila do tří dnů, ale až o měsíc později.

Úřady Klopferovi v roce 2016 odebraly povolení k výkonu lékařské praxe, mimo jiné kvůli chybám v lékařské dokumentaci a registraci pacientů.

Letos v květnu nejvyšší soud USA podpořil zákon státu Indiana, který nařizuje pohřbívání nebo kremaci plodů odebraných při interrupci. Proti tomu se stavěli především stoupenci možnosti podstoupit umělé přerušení těhotenství. Dříve bylo v Indianě možné pozůstatky plodů likvidovat spolu s jinými lidskými tkáněmi či lékařským materiálem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám