Hlavní obsah

V Brazílii řádil gang blondýn, unášely bohaté nakupující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

V brazilském Sao Paulu o víkendu zadrželi tři členy gangu blondýn, který útočil v brazilských nákupních střediscích. Unášel tam nakupující ženy, bral jim a luxoval kreditní karty, uvedl list Daily Telegraph. Mezi zadrženými je i muž, který akce řídil.

Foto: Novinky/Reuters

V Brazílii zadrželi členy gangu útočících blondýn.

Článek

„Skupina začala s vloupáními do bytů, ale v roce 2009 se zaměřila na krátkodobé únosy,“ uvedl Jorge Carlos Carasco z oddělení vražd policie v Sao Paulu.

Členky gangu sledovaly vytipovanou oběť, když nakupovala, a podle toho, co si vybírala, odhadovaly její bohatství. Když se žena rozhodla nasednout do svého auta, dvě ji chytily. Sebraly jí kreditní karty a vynutily si, aby jim řekla PIN, nebo získaly její jméno. Další dvě pak z karet oběti peníze vybraly, nebo na ně nakoupily zboží. Unesená se nedostala na svobodu, dokud nebyl nákup ukončen.

„V jednom případě nakoupily na karty zboží za více než 17 500 realů (necelých 200 000 korun) a vybraly dalších 3000 realů,“ řekl policista Alberto Pereirea.

Policie už identifikovala šest členů gangu, zatím ale dopadla jen tři. K odhalení totožnosti pachatelek pomohly oběti. Ukázalo se, že útočnicemi jsou vzdělané ženy ze střední třídy, většinou hovořící cizími jazyky. Za tři roky okradly padesát bohatých žen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám