Hlavní obsah

Uhynul německý ovčák Champ, pes amerického prezidenta Bidena

Washington

Americký prezident Joe Biden a jeho choť Jill oznámili, že uhynul jejich německý ovčák Champ. Páru dělal „stálého a váženého společníka” v posledních 13 letech, informovala v sobotu s odvoláním na prohlášení Bidenových agentura Reuters.

Foto: White House, Reuters

Jill Bidenová se psem Champem v Bílém domě

Článek

"V našich nejradostnějších chvílích i v nejsmutnějších dnech byl s námi, cítil každý náš nevyslovený pocit i emoci. Milujeme našeho dobrého miláčka, bude nám navždy chybět," uvedli Bidenovi.

Champ byl jedním ze dvou německých ovčáků, kteří žili s prezidentským párem v Bílém domě. Druhým byl Major, kterého si Bidenovi osvojili v listopadu 2018. Major však musel opustit Bílý dům po dvou letošních incidentech, kdy pokousal personál Bílého domu.

Bidenův pes znovu kousal

Amerika

Příchod Champa a Majora znamenal návrat domácích mazlíčků do Bílého domu po čtyřleté přestávce za bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Ten byl prvním prezidentem USA od Andrewa Johnsona (1865 až 1869), který si do prezidentského sídla nepřivedl psa ani kočku.

Štěně Champa koupila rodina v roce 2008, kdy byl Biden zvolen viceprezidentem ve vládě prezidenta Baracka Obamy. Proslul tím, že se celé dny dokázal "honit za golfovými míčky na předním trávníku Námořní observatoře", která je sídlem amerického viceprezidenta.

Bidenovi psi jsou po výcviku zpět v Bílém domě

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám