Hlavní obsah

U Los Angeles zastřelili pět bezdomovců

Novinky, ČTK, aš, AFP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Pět bezdomovců v neděli v Long Beach zastřelili neznámí útočníci. Těla tří mužů a dvou žen byla nalezena u dálniční křižovatky asi padesát kilometrů jižně od Los Angeles. Policisty na vraždu upozornil v neděli anonymní telefonát. Pátrají po pachateli i po volajícím.

Článek

Těla ležela v hustém křoví nedaleko místa, kde přebývají bezdomovci. "Byly to dvě dospělé ženy a tři dospělí muži,“ uvedl Ed Winter z kanceláře koronera. "Vypadá to, že všichni zesnulí byli zastřeleni. Zjišťujeme jejich identitu,“ dodal. Podle něj bylo u mrtvých nalezeno několik věcí, které naznačují jisté stopy.

Místní obyvatelé vyšetřovatelům sdělili, že slyšeli střelbu a výkřiky. "(Výstřelů) bylo opravdu hodně, znělo to jako ohňostroj," řekla Leticia Walkerová. Policie po útočnících pátrá. Zároveň se snaží spojit s mužem, který vraždu ohlásil, aby pomohl při vyšetřování případu. "Doufáme, že tato osoba přijde a řekne nám - Tohle jsem viděla a slyšela," uvedl zástupce policejního šéfa v Long Beach Robert Luna

"Protože v noci pršelo a na místo zločinu spadlo hodně listí, bude vyšetřovací proces pomalý a metodický," sdělil Luna. "Jsou tu části skládačky, kterou se snažíme dát dohromady,“ dodal. Podle něj je problémem, že místo je pro spáchání zločinu jako stvořené. Nikdo na ně nevidí.

Za poslední měsíc je to už druhý útok na bezdomovce v okolí Los Angeles, kterých tam žije asi 73 000. Před třemi týdny vzbudil pozornost případ, kdy obyvatel města polil místního bezdomovce benzínem a upálil ho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám