Hlavní obsah

Turistka přežila šest dní v divočině, měla jen psa

Turistka ztracená v americké Montaně přežila šest dní bez jakýchkoliv zásob jídla a pití. Měla s sebou jen svetr a psa. Vysílenou třiadvacetiletou ženu našli záchranáři, kteří po ní několik dní marně pátrali. Ve čtvrtek o tom informovala místní média.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Madeline Connellyová se v Montaně před pár dny zastavila u svého strýce cestou na Aljašku, kde měla nastoupit do nové práce. Minulý čtvrtek si vyšla se psem na výlet v oblasti Great Bear Wilderness poblíž národního parku Glacier a cestou se ztratili.

„Myslela jsem si, že se k autu vrátím,“ řekla poté, co ji zachránili. Dodala, že se ztratila poté, co se zastavila u jezírka pro vodu. Cestou od něj špatně odbočila a pak už nenašla ten správný směr.

Když ji záchranáři vysílenou a hladovou nakonec vypátrali, ptala se jich zmateně, zda se může vydat na túru zpět s nimi, popsal později její otec. Záchranáři přivolali helikoptéru, která turistku transportovala do nemocnice.

Přestože Connellyová putovala šest dní nehostinnou divočinou, kromě vysílení jí nic nebylo, konstatovali lékaři. Život mladé ženě zachránila voda z pramenů, které objevila.

„Všechno, co jsem měla, byl overal, svetr s kapucí, tričko, klíče od auta, pes a vodítko. Cítila jsem se jako idiot. Upřímně. Protože to byla obrovská chyba,“ sypala si podle BBC popel na hlavu zachráněná žena. Denně prý ušla asi patnáct kilometrů, spolu se psem přespávala pod hustými stromy. Záchranáři ji našli asi osm kilometrů od stezky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám