Hlavní obsah

Tisíce hasičů bojují s požáry v Kalifornii

Americký stát Kalifornii, trpící několik let velkým suchem, nyní sužují desítky požárů. Ohnivý živel už přinutil k útěku z domovů stovky obyvatel a vyžádal si život nejméně jednoho hasiče. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Kalifornský hasič

Článek

Jen v severní Kalifornii zuří 23 požárů, z nichž mnohé vznítily údery blesků, sdělil podle agentury mluvčí Úřadu pro lesní a požární ochranu Daniel Berlant. Dodal, že do boje s plameny je v této oblasti nasazeno kolem 8000 hasičů.

V Modokském lesním národním parku přišel o život jeden z hasičů při hašení prudce postupujícího ohně. Plameny ho pohltily už ve čtvrtek a jeho tělo doposud nebylo nalezeno. Největší požár se šíří v oblasti Dolního jezera severně od San Franciska. Hasiči se tam v silném dýmu snaží zachránit před plameny množství zdivočelých koní, koz a dalších hospodářských zvířat, jejichž majitelé museli předtím utéct před ohněm do bezpečí.

Požár v této oblasti už zachvátil 72 kilometrů čtverečních lesních porostů a rychle postupuje dál. Tři domy už lehly popelem a dalších 450 objektů je bezprostředně ohroženo.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP
Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP
Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP
Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Reklama

Výběr článků

Načítám