Hlavní obsah

Syn ubodal v New Yorku svého otce, který byl právě na videochatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Na Long Islandu ve státě New York ubodal 32letý Thomas Scully Powers svého 72letého otce Dwighta Powerse, který se s dvacítkou dalších lidí právě účastnil videohovoru na platformě Zoom, uvedla podle stanice BBC policie z okresu Suffolk.

Foto: Hannah McKay, ČTK/AP

Chat přes zoom

Článek

Policii na zločin upozornili ve čtvrtek krátce po poledni další účastníci chatu, kteří si všimli, že muž náhle padl a za ním se pohybuje další osoba. Někteří možná viděli i samotný útok. Policii, která dostala informaci ve 12:04, chvíli trvalo, než zasáhla, protože další účastníci chatu nevěděli, kde Powers bydlí.

Přesto dokázala do hodiny dopadnout podezřelého. Jde o syna zavražděného muže, po útoku vyskočil z okna a utekl. Po zadržení ve 12:57 byl převezen do nemocnice, protože při skoku utrpěl lehčí zranění. Po ošetření byl z nemocnice propuštěn a skončil ve vazbě.

V Singapuru odsoudili muže k smrti přes videohovor

Koronavirus

Powers byl obviněn z vraždy druhého stupně. Ta je méně závažná, protože není předem plánovaná a nebyla spáchána při nějakém jiném trestném činu, jako je třeba loupež, ani nešlo o vraždu nájemnou.

Její motiv zatím není znám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám