Hlavní obsah

Střelec v kalifornském kadeřnictví zabil osm lidí

Los Angeles
Aktualizováno

V kadeřnictví v kalifornském městě Seal Beach ve středu rozpoutal střelbu ozbrojený muž. Zabil osm lidí a jednoho člověka vážně zranil. Po střelbě se pokusil utéct.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v kadeřnictví postřílel osm lidíVideo: Reuters

 
Článek

Incident se v kadeřnictví Meritage v místním obchodním centru udál krátce po 13. hodině místního času. Kadeřnictví bylo plné lidí. „Běželi jsme všichni do koupelny a zamkli dveře,“ popsala majitelka sousedního obchodu.

Šest lidí zemřelo na místě, dva další po převozu do nemocnice, jeden člověk je v kritickém stavu. Muž, který měl u sebe hned několik zbraní, pak z místa utekl, ale policie ho brzy dostihla. Jednalo se o 42letého Scotta Evanse Dekraaie.

Foto: Jason Redmond , Reuters

Motiv střelcova jednání v kadeřnictví je nejasný.

„Policisté identifikovali jeho auto, když se snažil z místa ujet. Při zatčení spolupracoval a nekladl odpor,“ řekl policejní důstojník Steve Bowles. Dodal, že střelec měl komplice. Zprávy o tom, že měl útočník na sobě i neprůstřelnou vestu, nepotvrdil.

Motiv útočníkova jednání není zcela jasný. "Motiv by mohl souviset se vztahem k někomu z kadeřnictví," prohlásil Bowles. Podle některých amerických médií je útočník bývalým manželem jedné z kadeřnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám