Hlavní obsah

Střelba v supermarketu v USA: nejméně osm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buffalo
Aktualizováno

Nejméně osm lidí zemřelo v sobotu odpoledne místního času při střelbě v supermarketu v americkém městě Buffalo ve státě New York, informovala agentura AP s odvoláním na úřady. Údajný střelec byl zadržen a je ve vazbě. Agentuře AP to řekli dva pracovníci policie pod podmínkou zachování anonymity. Podezřelý byl zadržen.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž ozbrojený puškou v sobotu odpoledne místního času rozpoutal střelbu v prodejně řetězce Tops Friendly Market. Vyšetřovatelé se domnívají, že muž svůj čin vysílal živě na internetu a nyní pátrají po tom, zda zveřejnil manifest vysvětlující své pohnutky, řekl jeden ze zdrojů AP.

Motiv činu zatím není jasný, nicméně vyšetřovatelé zkoumají, zda nebyl útok rasově motivován. Supermarket se nachází ve čtvrti, kde převážně žijí lidé s tmavou barvou pleti. Čtvrť leží asi pět kilometrů severně od centra města.

Dva svědci z místa, kteří přijeli na parkoviště ve chvíli, kdy střelec vycházel ven ze supermarketu, ho popsali jako bělocha, kterému mohlo být asi kolem 20 let. Na sobě měl oblečení s maskáčovým vzorem a černou přilbu.

„Stál tam s puškou u brady. Nechápali jsme, co se děje, a proč má ten kluk u obličeje zbraň," řekl AP Braedyn Kephart. „Poté si strhl přilbu, pustil zbraň a policie proti němu zasáhla," dodal Kephart.

Guvernérka státu New York Kathy Hochulová dříve na twitteru uvedla, že veškeré dění ohledně střelby v jejím rodném městě "bedlivě sleduje". Místním úřadům nabídla pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám