Hlavní obsah

Střelba v San Jose: Zemřelo devět lidí včetně útočníka

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Jose
Aktualizováno

Policie v kalifornském San Jose hlásí devět mrtvých a několik dalších zraněných po střelbě v železničním depu. Útočník je po smrti, uvedl mluvčí tamního šerifa. Vyšetřovatelé zároveň na místě našli výbušná zařízení, informoval list San Francisco Chronicle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba v San Jose: Zemřelo devět lidí včetně útočníkaVideo: Reuters

 
Článek

Ke střelbě došlo v 6:34 ráno tamního času v železničním depu společnosti Valley Transportation Authority (VTA), která má na starosti regionální dopravní síť v okresu Santa Clara.

Podle deníku LA Times byl útočníkem 57letý Samuel Cassidy, který v dopravním podniku pracoval jako údržbář. Podezřelý si podpálil vlastní dům a poté odjel na setkání odborových svazů do VTA, kde začal střílet.

Podle listu San Francisco se uvnitř budovy našlo několik výbušnin.

„Obdrželi jsme informace, že jsou uvnitř budovy umístěna výbušná zařízení," řekl mluvčí tamního šerifa Russell Davis „Povolali jsme naše pyrotechniky, kteří jsou nyní na místě,” dodal.

Foto: Profimedia.cz

Policisté na místě činu

Vyšetřování je pozastaveno dokud nebududou z budovy všechny výbušniny odstraněny. Policisté nechtějí riskovat, že komplex otevřou předtím, než v něm stoprocentně nebude hrozit riziko.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Záběry regionální stanice KGO

Davis zároveň potvrdil, že je pachatel po smrti, neupřesnil ale, jak k ní došlo. Podle zdrojů LA Times zřejmě spáchal sebevraždu.

Dva postřelení byli převezeni do nemocnice v Santa Clara Valley. Jeden z nich svým zraněním podlehl, druhý je v kritickém stavu a bojuje o život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám