Hlavní obsah

Soud couvl. Neočkovaná Američanka může vídat syna

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Illinois

Soudce v americkém státě Illinois v pondělí zrušil své dřívější rozhodnutí, kterým Rebecce Firlitové (39) odebral právo vídat 11letého syna, protože se odmítla nechat očkovat proti koronaviru. Nakonec jí přece jen umožní setkávat se, sdělila stanice FOX 32 Chicago.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Soudce (James) Shapiro právě vydal příkaz, kterým zrušil část svého předchozího rozhodnutí z 11. srpna, takže paní Firlitová může opět vidět syna,“ prohlásila Annette Fernholzová (55), advokátka Firlitové.

„Jedna z prvních věcí, na kterou se mě soudce zeptal v zoomu, byla, jestli jsem očkovaná, což mě vyvedlo z míry. Dotázala jsem se, jak to souvisí se slyšením. Řekl: ,Já jsem soudce a rozhoduji o vašem případu‘,“ vylíčila Firlitová.

Poznamenala, že v minulosti měla nežádoucí reakce na vakcíny a její lékař jí doporučil, aby se nenechala očkovat, protože „to představuje riziko“.

Americký soud zakázal matce vídat 11letého syna, dokud nebude naočkovaná

Koronavirus

Soudci očkování používali jako pobídku nebo odměnu. Pachatelům méně závažných trestných činů ve státě Georgia nabídli nižší tresty, pokud podstoupí vakcinaci. Stát New York zase vyžaduje očkování v rámci některých dohod o přiznání viny nebo u obviněných žádajících propuštění na kauci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám