Hlavní obsah

Smrt Maradony jako zabití z nedbalosti? Policie šetří osobního lékaře

Novinky, ČTK, Petr Jemelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Argentinské úřady šetří osobního lékaře fotbalové legendy Diega Maradony Leopolda Luqueho, zda se nedopustil zabití z nedbalosti. Média uvedla, že vyšetřovatelé v neděli ráno prohledali Luqueho ordinaci i jeho bydliště na předměstí metropole Buenos Aires.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zemřel Diego MaradonaVideo: Latin America News Agency, Reuters

 
Článek

Maradona zemřel ve středu na srdeční selhání ve svém domě. Tam se v posledních týdnech zotavoval z akutní operace kvůli krvácení do mozku, kterou mu začátkem listopadu provedli lékaři pod vedením neurochirurga Luqueho.

Operace se zdařila dobře, ovšem Lugue po ní uvedl, že s jeho pacientem je to těžké, že je pod sedativy, protože trpí abstinenčními příznaky. V nemocnici byl prý držen proti své vůli.

Maradonovy dcery uvedly, že chtějí vědět, jaké léky měl jejich otec užívat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zemřel Diego MaradonaVideo: Latin America News Agency, Reuters

"Vyšetřování a sbírání důkazů v sobotu pokračovalo rozhovory s blízkými příbuznými zesnulého. Na základě poznatků, které byly zjištěny, bylo nutné provést prohlídku v domě a ordinaci doktora Luqueho," uvedl vyšetřující úřad.

Už ve čtvrtek Maradonův právník Matias Morla řekl, že bude požadovat vyšetření okolností úmrtí slavného fotbalisty. Kritizoval především pomalou reakci záchranné služby. Sanitka podle něho přijela až za více než půl hodiny.

Zemřel Diego Maradona

Amerika

Národní tragédie

Jeden z nejlepších fotbalistů světa, mistr světa z roku 1986 Diego Maradona se dlouhodobě potýkal se zdravotními problémy. V minulosti se také léčil z drogové závislosti. Začátkem listopadu se podrobil operaci kvůli krvácení do mozku a po propuštění z nemocnice měl nastoupit odvykací léčbu kvůli závislosti na alkoholu.

V Buenos Aires pohřbili Diega Maradonu

Amerika

V Argentině měl Maradona status národního hrdiny, v této souvislosti vyhlásil prezident Alberto Fernández třídenní státní smutek. A jihoamerická země ztrátu svého hrdiny skutečně prožívá jako národní tragédii.

Foto: Daniel Jayo, ČTK/AP

Zaměstnanec stadionu Norberta Tomaghelleho v Buenos Aires instaluje plakát s portrétem Diega Maradony.

Truchlení narušila zpráva o tom, že se pracovník pohřební služby Diego Molina s tělem fotbalisty a trenéra fotil. Takzvané selfie se objevilo na internetu a Argentinci jeho autorovi hrozili smrtí.

Zaměstnanci pohřebního ústavu si s tělem mrtvého Maradony fotili selfie

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám