Hlavní obsah

Šest mrtvých zůstalo po střelbě na večírku v Dallasu

Novinky, Zdeněk Rejšek
Dalla

Soukromá narozeninová oslava na bruslařském oválu ve městě Grand Prairie nedaleko Dallasu se během okamžiku změnila v tragédii. Po ostré výměně názorů s manželkou vzal jeden z přítomných hostů do ruky zbraň a začal střílet. Výsledkem jeho řádění bylo pět mrtvých. Muž nakonec obrátil zbraň i proti sobě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba na bruslařské dráze v TexasuVideo: Reuters

 
Článek

Tragédie na bruslařském stadiónu se odehrála v sobotu pozdě večer. Do té doby poklidná dětská narozeninová oslava se během několika vteřin změnila v noční můru. Zatím neznámý muž, který se oslavy účastnil, se po hádce se svou ženou z nepochopitelného důvodu chopil zbraně a začal bez rozmyslu pálit na všechno kolem sebe.

Když po několika minutách dorazila na místo přivolaná policejní hlídka, našla na stadionu šest mrtvých. Šlo o pět obětí šíleného střelce a šestým zastřeleným byl sám útočník, který nakonec obrátil zbraň proti sobě. Další čtyři lidé museli být se střelnými poraněními převezeni do nemocnice.

Proč začal muž střílet není zatím jasné. Celý incident se podle policie odehrál během několika málo vteřin. Svědci střelby jsou nyní v péči psychologů. Obyvatelé tohoto asi 160-ti tisícového města, vzdáleného asi 20 kilometrů západně od Dallasu, jsou z celé události v šoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám