Hlavní obsah

Sedmnáctiletý americký vrah dostal doživotí, zastřelil otce a šestiletého školáka

Washington

Jako 14letý v roce 2016 zastřelil Jesse Osborne svého otce a šestiletého školáka v Townville v Jižní Karolíně. Ve čtvrtek byl odsouzen k nepodmíněnému doživotnímu trestu ve vězení. Nyní 17letý chlapec byl souzen jako dospělý, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Jesse Osborne

Článek

Soudce Lawton McIntosh uvedl, že Osborne neprojevil za „ohavný čin, který spáchal“, téměř žádnou lítost.

Střelec nejprve zabil doma svého otce, poté odjel do školy v Townville, kterou sám navštěvoval, a postřelil tam dvě děti a jednu učitelku. Jednoho z chlapců zasáhl do nohy, ale porušil jednu z hlavních tepen. Ztráta krve vedla k závažnému poškození mozku a následné smrti.

Střelec v Kalifornii zabil dva studenty. Policie ho dopadla

Amerika

Osbornovi podle prokurátorů přitížil fakt, že do školy sám sedm let chodil. Velmi dobře tak znal místní poměry a věděl, že se na pozemku školy nenachází žádný strážník.

„Zastřelil jednoho z mých nejlepších přátel, zval jsem ho na narozeninové oslavy. Jsem velmi naštvaný. To jsou tři důvody, proč by měl dostat doživotí,“ napsal soudci jeden z žáků.

Doživotí žádal i jeho strýc

McIntosh uvedl, že s Osbornem ve čtvrtek mluvil necelou minutu, když ho střelec žádal o soucit. „Nevím, proč jsem to udělal. Jen vás žádám o naději, protože potřebuji pomoc,“ řekl mu mladík.

Prokurátoři uvedli, že Osborne byl posedlý střelbou ve škole. Jeho historie v internetovém prohlížeči obsahovala hledání nejmladších masových vrahů. Informace hledal také o dalších činech, kdy jeden střelec zabil mnoho lidí.

Za doživotní trest se přimlouvali ředitel školy, Osborneův třídní učitel, rodina zabitého chlapce, jeden ze školáků, ale i jeho vlastní strýc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám