Hlavní obsah

Střelba na střední škole v USA. Čtyři lidé jsou zranění, podezřelý je na útěku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konflikt na střední škole Timberview v Arlingtonu ve státě Texas začal ve středu ráno tamějšího času rvačkou. Spor ale nakonec vyústil ve střelbu. Na jejím konci jsou čtyři zranění a pachatel na útěku, píše server nbcnews.com.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zásah policie na škole v TexasuVideo: AP

 
Článek

Jedna osoba je lehce zraněna a odmítla lékařské ošetření. Tři další byli převezeni do nemocnice. Jejich stav zatím není známý. Policie se domnívá, že tři z obětí jsou studenti a čtvrtá by mohla být učitelka.

Podezřelým je osmnáctiletý Timothy George Simpkins. Úřady uvedly, že střelec již není v areálu školy. Podle policistů údajně cestuje stříbrným Dodge Chargerem z roku 2018.

Nejedná se o náhodný akt násilí. Student se dostal do konfliktu a tasil zbraň.
texaská policie

„Nejedná se o náhodný akt násilí. Student se dostal do konfliktu a tasil zbraň,“ uvedla policie.

Ke střeleckým incidentům na amerických školách dochází v posledních dvou desetiletích pravidelně, což hlasitě kritizují zastánci přísnějších zákonů na kontrolu zbraní.

Veškeré pokusy o regulaci prodeje zbraní na federální úrovni však narážejí na hlasitý odpor konzervativců, kteří argumentují tím, že se jedná o právo garantované ústavou.

Ačkoliv dříve podobné incidenty otřásaly americkou společností, věnují se jim nyní povětšinou jen lokální média.

Pozornost celostátních televizí získají až ve chvíli, kdy se jedná o masakry, jako například ve městě Parkland na Floridě, kde v roce 2018 zemřelo 17 lidí.

Foto: AP

Zásah policie na škole v Texasu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám