Hlavní obsah

Rodiče v Kalifornii zakázali intubaci čtrnáctileté dcery. Zemřela

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotní sestra z kalifornského Fresna vystupující jako Jessica M. zveřejnila na Twitteru znepokojivý příspěvek o tragickém příběhu z jednotky intenzivní péče, kde pracuje. Posílá v něm ostrá slova rodičům čtrnáctileté pacientky, kteří zakázali personálu ji intubovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pacientka zemřela 15. srpna po devíti dnech boje s covidem-19. „Smrti se dalo zabránit, kdyby rodiče neodmítli intubaci,“ tweetovala Jessica a dodala, že dívku držela za ruku, hladila ji po vlasech a krátce před její smrtí bezmocně sledovala, jak umírá.

„Těšila se, že půjde na střední školu a stane se veterinářkou. Bylo to všechno zbytečné. Věřím, že bychom ji zachránili, kdyby nám rodiče nezakázali ji intubovat,“ podotkla sestra.

Koronavirus si nevybírá. Nemilosrdně kosí i ty nejhlasitější popírače

Evropa

Rodiče zemřelé jsou odpůrci vakcinace a vše mohlo být jinak, kdyby využili bezplatného očkování. Podle Jessiky připravili svou dceru o celý život a o splnění jejích snů. „Tu noc na oddělení zemřeli čtyři pacien­ti,“ uzavřela Jessica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám