Hlavní obsah

Rekordní horko v Los Angeles zabilo Tarantinovu střihačku

Novinky,
Los Angeles

Jednou ze dvou obětí současných rekordních veder v americkém Los Angeles je střihačka Quentina Tarantina Sally Menková, která se podílela na všech jeho filmech. Její tělo bylo nalezeno v Griffithově parku v úterý ráno, tedy den poté, co ve městě naměřili rekordních 45 stupňů Celsia, uvedl deník Los Angeles Times s tím, že do nemocnic byly kvůli přehřátí odvezeny stovky lidí.

Foto: Profimedia.cz

Sally Menková na archivním snímku

Článek

Podle úřadů Menková (56) nominovaná na Oscara zemřela v pondělí na přehřátí organismu. Venčila svého psa v Beachwood Canyonu.

Je jednou ze dvou obětí mimořádného vedra. Druhou je 56letý Arquimedes Jose Metre, který byl nalezen v pondělí mrtev na chodníku v Pomoně.

Foto: Profimedia.cz

Místo, kde nalezli tělo Sally Menkové

Do nemocnic muselo být převezeno ten den 697 lidí, ale počet ošetřených nijak výrazně nepřekročil běžná čísla.

V pondělí přitom vystoupila v Los Angeles teplota na rekordní hodnotu 45 stupňů Celsia. Možná byla vyšší, ale po dosažení této teploty se teploměry v meteorologické stanici zasekly. Podle meteorologů je však nepravděpodobné, že by teplota dále vzrostla.

Mimořádné teploty způsobily řady výpadků elektrického proudu způsobené mimořádnou zátěží, neboť si všichni pustili klimatizace.

Bez proudu bylo 100 000 odběratelů na jihu Kalifornie.

Sally Menková od roku 1984 stříhala dvacítku filmů, mezi jiným všechny Tarantinovy od Gaunerů (Reservoir Dogs) přes Pulp Fiction až po Grindhouse a poslední Hanebný pancharty. Stříhala ale taky Nebe a zemi Olivera Stonea. Naposled pracovala na hororu Peacock debutujícího Michaela Landera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám