Hlavní obsah

Při železničním neštěstí v New Yorku se zranilo až sto lidí

New York
Aktualizováno

Nehoda vlaku si ve Spojených státech vyžádala až 100 zraněných. Souprava vykolejila na Long Islandu ve státě New York v sobotu večer tamního času, stala se tedy brzy ráno středoevropského času. Proč k nehodě došlo, zatím není jasné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vykolejený vlak v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

Podle tamní policie by neměl být v důsledku nehody nikdo ohrožen na životě, informovala agentura Reuters.

Při vykolejení soupravy u obce New Hyde Park, která leží asi 31 kilometrů od Manhattanu, utrpělo zranění odhadem 50 až 100 lidí, řekla krátce po incidentu mluvčí policie. Rozsah zranění osob se zatím nezná, ale nikdo se podle ní nezdá být v kritickém stavu. V oblasti incidentu byla přerušena veškerá železniční doprava.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Železničáři kontrolují vlak po nehodě.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Vykolejený vlak

Americká televizní stanice News 12 s odvoláním na očité svědky uvedla, že vykolejení osobního vlaku na jedné z nejvytíženějších železničních tratí v zemi způsobila srážka soupravy s nákladním autem. Ke srážce mělo dojít v sobotu kolem 21:00 místního času (v neděli kolem 3:00 SELČ).

Nehoda na Long Islandu se stala devět dní poté, co osobní vlak ve městě Hoboken v americkém státě New Jersey nezastavil a vrazil do nádraží. Způsobil přitom rozsáhlé škody, včetně pádu části střechy. Jedna osoba zahynula a více než 100 lidí bylo zraněno. Příčina neštěstí se dosud vyšetřuje.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Při železničním neštěstí se zranilo na sto lidí.

Foto: Sarah Qamar, Reuters

Vykolejený vlak

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Záchranáři na místě nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám