Hlavní obsah

V mexickém baru uhořelo 23 lidí, svědci mluví o útoku ozbrojenců se zápalnými lahvemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně 23 lidí zahynulo v noci na středu během požáru baru v mexickém městě Coatzacoalcos na jihu státu Veracruz. Dalších 13 lidí utrpělo vážná zranění. Prokurátor uvedl, že požár byl založen úmyslně, uvedla televize NBC.

Foto: Daniel Aguilar , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ozbrojenci zaútočili na klub Caballo Blanco krátce po desáté hodině večerní místního času (05:00 SELČ). O život při něm přišlo osm žen a 15 mužů. Požár pravděpodobně způsobily zápalné lahve, kterými byli útočníci vyzbrojeni.

Mexický deník Excélsior cituje svědky, podle nichž na bar nejprve zaútočila skupina ozbrojenců, která začala střílet a pak použila zápalné lahve.

Místní úřady okamžitě zahájily vyšetřování, po útočnících se pátrá. Guvernér státu Veracruz slíbil na Twitteru vyšetření události a přísné tresty pro případné žháře i ty, kteří jsou do případu zapleteni. „Ve Veracruzu zločinecké skupiny netolerujeme," uvedl.

Coatzacoalcos je přístavní město na pobřeží Mexického zálivu. Oblast kolem města je známá vysokou zločinností a vraždami. Před několika měsíci v nedalekém městě Minatitlán skupina ozbrojenců vtrhla na večírek, kde zabila více než deset lidí, včetně několika nezletilých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám