Hlavní obsah

Policisté osvobodili v americkém Trentonu tři dětská rukojmí

• Aktualizováno

Osvobozením tří zadržovaných dětí a smrtí jejich věznitele skončilo v americkém Trentonu třídenní drama, při němž se policisté snažili zadržet muže podezřelého z vraždy své partnerky. Podle nedělní zprávy místní policie byl pachatel Gerald Murphy během policejního zákroku postřelen a později v nemocnici zemřel. V minulosti byl již několikrát trestán za násilné trestné činy.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Policisté zasahují u domu v Trentonu, kde se muž zabarikádoval s dětmi.

Článek

Murphy se v pátek s dětmi zabarikádoval ve svém domě, který policisté obklíčili. Svou partnerku Carmen Stevensovou a jejího třináctiletého syna již dříve zabil a jejich tělo ve sklepě domu ukrýval po dobu dvou týdnů.

Tři osvobozené děti ve věku čtyři až osmnáct let jsou podle policistů v pořádku, v současné době jsou v nemocnici na pozorování. Obyvatelé okolních domů, které policie evakuovala, se mohli vrátit do svých příbytků.

Murphy podle policistů nebyl otcem žádného z dětí. Stevensová se do jeho domu spolu se svými dětmi přistěhovala před dvěma měsíci. O motivech Murphyho činu policisté odmítli spekulovat. Vrah byl v minulosti několikrát soudně trestán, nedávno na něj byl vydán zatykač za sexuální násilí.

Policisté našli tělo Stevensové i jejího syna už v pátek, ale objekt museli opustit, když je Murphy ohrožoval puškou. Od té doby s ním policisté 36 hodin vyjednávali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám