Hlavní obsah

Policisté chytili střelce z kavárny v Nashvillu

• Aktualizováno

Policie z americkém státě Tennessee zadržela devětadvacetiletého Travise Reinkinga. Pátrala po něm od nedělního rána, kdy polonahý Reinking zastřelil v kavárně u Nashvillu čtyři lidi. Podle úřadů je muž zřejmě duševně nemocný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americká policie dopadla muže podezřelého ze čtyř vražd v kavárně v NashvilluVideo: Reuters

 
Článek

V okolí města po střelci pátralo asi 160 policistů. Obyvatelům doporučovali, aby si zamkli domy, a školy fungovaly ve zvláštní režimu, uvedla stanice CNN.

Policisté prohledávali především zalesněné okolí města Antioch.

Reinking v neděli časně ráno místního času zastřelil v restauraci Waffle House či před ní čtyři lidi. Dva zabil střelbou z auta z poloautomatické pušky AR-15, další dva pak poté, co vešel dovnitř. Jeden zemřel na místě, druhý v nemocnici. Další čtyři lidé byli zraněni.

Většímu masakru zabránil jeden z hostů, který se na útočníka vrhl, když měnil ve zbrani zásobník. Pušku mi vyrval a odhodil. Reinking pak utekl.  Na sobě měl podle svědků jen slipy a bundu. Tu při útěku odhodil.

Policii nebyl útočník neznámý. Už v minulosti mu zabavila několik zbraní. Vrátila je jeho otci, který je ovšem synovi opět dal. Jednu z nich pak Reinking měl použít při útoku v Nashvillu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám