Hlavní obsah

Policista ve Wisconsinu zabil mladého, patrně neozbrojeného černocha

Devatenáctiletého černošského teenagera, který byl pravděpodobně neozbrojený, zastřelil v Madisonu, v americkém státě Wisconsin, člen tamní policie. Podle agentury Reuters se tak stalo při zásahu v mladíkově bytě. Událost okamžitě vyvolala protesty proti údajné policejní brutalitě, k nimž se na místo sešla asi stovka demonstrantů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americký policista zastřelil dalšího zřejmě neozbrojeného černošského mladíkaVideo: Reuters

 
Článek

Šéf policie v Madisonu Mike Koval řekl, že policista přijel v pátek večer místního času řešit nahlášené výtržnosti. Při zásahu pronásledoval až do jeho bytu mladíka, který byl již dříve podezřelý z ublížení na zdraví. Mladíka nakonec po vzájemné potyčce zabil.

"Při počátečním ohledání místa činu jsme nezjistili, že by tam byla (teenagerova) pistole nebo podobná zbraň," dodal Koval.

Američtí policisté v posledních měsících čelí tvrdé kritice za údajně nadměrné používání síly vůči Afroameričanům nebo mexickým přistěhovalcům. Sporné policejní akce vyvolaly i vlnu demonstrací. Desetitisíce lidí vyšly loni do ulic zvláště kvůli zastřelení několika neozbrojených černochů, porota však v žádném z případů policistu neobvinila.

Reklama

Výběr článků

Načítám