Hlavní obsah

Policista obviněný z vraždy Floyda je stíhán i kvůli daňovým únikům

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minneapolis

Bývalý policista z Minneapolis Derek Chauvin, který je obviněn z vraždy Georga Floyda, jemuž klečel při zadržení devět minut na krku, je se svou ženou nově obviněn z daňových úniků. Nezaplatil daně ve výši 38 000 dolarů (cca 865 000 korun) z vedlejších příjmů, uvedla stanice BBC.

Foto: Hcso, Reuters

Derek Chauvin

Článek

Derek Chauvin a jeho žena Kellie byli ve středu obviněni, že připravili stát Minnesota o skoro 38 000 dolarů, když uvedli na daňových přiznáních nepravdivé údaje. Podle obvinění nepřiznali v letech 2014 až 2019 příjmy ve výši 464 433 dolarů (10,5 milionu korun). Jednalo se mimo jiné o peníze, které si Chauvin vydělal mimo své hlavní zaměstnání, když pracoval v ochrance a během víkendových brigád v restauraci.

Žalobce Imran Ali řekl agentuře AP, že s pokračujícím vyšetřováním může částka ještě stoupnout.

Chauvin je momentálně ve vazbě kvůli smrti Georga Floyda, jemuž při zatýkání klečel devět minu na krku, i když si černoch stěžoval, že nemůže dýchat. Obviněn je z vraždy a zabití. Jeho v Laosu narozená žena, která se kdysi stala Missis Minnesota, je na svobodě a po smrti Floyda podala žádost o rozvod.

Nemohu dýchat, zabijete mě, sýpal Floyd těsně před svou smrtíVideo: Novinky/AP

Potíže se zákonem měla už v roce 2005, když použila nekrytý šek ve výši 42 dolarů. Případ byl stažen, když částku uhradil její tehdejší manžel, uvedl list The Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám