Hlavní obsah

Policie propustila muže, který měl poslat ricinový dopis Obamovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Muž podezřelý z odeslání dopisu s jedovatým ricinem americkému prezidentovi Baracku Obamovi byl propuštěn z vazby. Podle agentury AP není znám důvod propuštění, ani to, zda je podmínečné. Úřady už ale zrušily předběžné stání s podezřelým.

Foto: Rogelio V. Solis, ČTK/AP

Agenti FBI prověřují podezřelé balíky z domu Paula Kevina Curtise v Corinthu ve státě Mississippi.

Článek

Obhájkyně obviněného Christi McCoyová, která usilovala o zproštění obvinění, propuštění mandanta novinářům potvrdila. "Mohu vám sdělit, že je se svou rodinou," uvedla McCoyová.

Paul Kevin Curtis byl minulou středu zatčen v Corinthu ve státě Mississippi jako podezřelý v souvislosti s odesláním dopisu Obamovi a poté byl obviněn, že ohrozil život prezidenta. V případě odsouzení by mu hrozilo až 15 let za mřížemi. Curtis trvá na své nevině.

V pondělí vyšetřovatel FBI Brandon Grant sdělil, že v automobilu ani v domě podezřelého nebyl nalezen žádný ricin, ani zařízení na jeho výrobu. Ani v Curtisově počítači vyšetřovatelé nenašli žádný doklad toho, že by Curtis usiloval o výrobu ricinu. Grant však pojal podezření, že se Curtis důkazů zbavil.

Zásilku včas zachytila tajná služba v objektu, který leží mimo komplex Bílého domu. Další dopisy se smrtelně jedovatou látkou byly adresovány republikánskému senátorovi za stát Mississippi Rogeru Wickerovi a zaměstnanci soudu státu Mississippi.

Ricin je mimořádně nebezpečný jed, který se dá získat ze semen skočce obecného. Poplach kolem jedovatých zásilek přišel v době, kdy v USA panovalo napětí vyvolané pondělním krvavým útokem v Bostonu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám