Hlavní obsah

Pokojská, která obvinila Strausse-Kahna, poskytla rozhovor médiím

– New York

Pokojská, která obvinila bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominiqua Strausse-Kahna z pokusu o znásilnění, poprvé poskytla rozhovory médiím. Magazínu Newsweek a televizi ABC News v nich popsala svou verzi událostí, k nimž došlo 14. května v newyorském hotelu Sofitel.

Foto: Lucas Jackson , Reuters

Dominique Strauss-Kahn přichází k jednání s prokurátorem.

Článek

Nafissatou Diallová americkému magazínu řekla, že ji Strauss-Kahn napadl, když vstoupila do jeho pokoje, aby jej vyčistila. Dvaašedesátiletý Francouz jí prý řekl, že je krásná a zaútočil na ní, i když se bránila. Připadal jí prý "šílený".

"Chci spravedlnost. Chci, aby šel do vězení. Chci, aby věděl, že jsou místa, kde nemůžete využít svých peněz, kde nemůžete využít své moci, abyste udělali něco takového," řekla zase dvaatřicetiletá žena původem z Guineje televizi ABC News v interview, jehož úplnou verzi televize odvysílá dnes ráno.

Právníci Strausse-Kahna, který od počátku vinu popírá, rozhovory pokojské označili za "nepěkný cirkus", jehož cílem je ovlivnit veřejné mínění.

Vyšetřovatelé původně důkazy v případu považovali za přesvědčivé a výpověď pokojské označovali za věrohodnou. Na začátku července se však ukázalo, že Diallová v některých bodech pod přísahou lhala. Podle zpráv médií se lži dopustila i dříve vůči americkým imigračním a daňovým úřadům.

Kvůli zpochybnění věrohodnosti údajné oběti se spekulovalo o možném zrušení obvinění proti Straussi-Kahnovi a ukončení vyšetřování. To se ale zatím nestalo a další soudní stání v případu je plánováno na 1. srpna.

Reklama

Související články

O osudu Strausse-Kahna se zatím nerozhodlo

O zproštění alespoň části obvinění bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu v případě sexuálního útoku na pokojskou hotelu Sofitel zatím není rozhodnuto,...

Výběr článků

Načítám