Hlavní obsah

Počet obětí pádu domu u Miami stoupl na 18

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Téměř týden po zřícení části bytového komplexu na Floridě narostl počet potvrzených obětí na 18. Stalo se tak poté, co byla ve středu večer místního času nalezena další dvě těla. Na 147 lidí se stále pohřešuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád 12patrové budovy zachytila kameraVideo: Reuters

 
Článek

Starostka floridského okresu Miami-Dade Daniella Levinová Cavaová podle agentury Reuters oznámila, že dvě další nalezené oběti jsou děti ve věku čtyř a deseti let. Středeční bilance objevených těl tak vzrostla na šest.

Žádného přeživšího záchranáři na místě nenašli od minulého čtvrtka, kdy se kolem 1:30 (07:30 SELČ) na předměstí Miami z dosud neznámých příčin náhle sesunula k zemi asi polovina 12patrového obytného domu Champlain Towers South. Podle hasičů bylo zničeno 55 bytových jednotek.

V Miami se zřítil 12patrový dům. Z trosek se ozývá křik

Amerika

Stav domu byl špatný

Příčina neštěstí zatím objasněna nebyla. V roce 2018 však technická zpráva poukázala na zásadní poškození ve struktuře budovy v okolí bazénu a na praskliny a drolení zdí v podzemní garáži, upozornila stanice CNN. Zpráva byla součástí přípravných prací společnosti, která prováděla povinnou inspekci budovy po 40 letech od jejího dokončení. Armatura v popraskaných nosných železobetonových sloupech zřejmě korodovala. Zatékalo pod bazénem u domu.

V troskách domu na Floridě našli záchranáři další tělo, obětí je už dvanáct

Amerika

V úterý byl zveřejněn dopis, ve kterém v dubnu správkyně domu poukazovala na zhoršení závažných závad, které byly na stavbě zjištěny v roce 2018. Jejich odstranění by si vyžádalo investice ve výši zhruba 15 milionů dolarů (zhruba 321 milionů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám