Hlavní obsah

Pilot dostal během letu infarkt, boeing musel nouzově přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo Boeing 737 americké společnosti United Airlines musel v pátek nouzově přistát kvůli závažným zdravotním problémům pilota. Ten dostal během letu infarkt a později v nemocnici zemřel, uvedla britská BBC

Foto: Reuters

Boieng 737-800. Ilustrační foto

Článek

Stroj se 161 cestujícími na palubě mířil z Houstonu v Texasu do Seattlu ve státě Washington. Let ale kvůli problémům pilota v noci na pátek skončil neplánovaně na letišti v Boise v Idahu.

Cestující, kteří měli zdravotnický výcvik, se podle BBC snažili ještě před nouzovým přistáním pilotovi pomoct. 63letý muž ale později v nemocnici zemřel. Pro aerolinky pracoval 26 let.

Další člen posádky upozornil řídící věž na letišti v Boise na mimořádnou událost na palubě v pátek před pátou ráno středoevropského času. Na letišti pak stroj očekávali hasiči a záchranáři, kteří pilota odvezli do nemocnice.

„Vypadá to, že udělali vše, co bylo v jejich silách. Cestující o něj měli velkou starost, ale všichni zůstali velmi klidní,“ uvedla později mluvčí letiště v Boise Patti Millerová.

Posádku po mimořádném přistání doplnil jiný pilot a letadlo bez problémů doletělo do cíle trasy v Seattlu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám