Hlavní obsah

Pastora obvinili ze znásilnění, tvrdil, že styk s ním vyžene z žen ďábla

– Rio de Janiero

Brazilská policie zatkla v noci na čtvrtek známého pastora a hlavu jedné z místních protestantských církví Marcose Pereiru a obvinila jej ze znásilnění šesti žen. Na oběti uplatnil i proslulou výřečnost, kterou dříve pomáhal uklidňovat vězeňské vzpoury bez krveprolití.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Brazilský policista při bezpečnostní akci

Článek

"Pastor Pereira byl zatčen na předměstí Ria. Je obviněn, že znásilnil šest žen, z nichž třem bylo méně než 18 let," řekl agentuře AFP komisař Marcio Mendonça Dugubras.

Pastor Pereira se ještě v 90. letech proslavil prací s narkomany a trestanci. Neváhal vstupovat i do věznic s nejpřísnější ostrahou pro nejhorší zločince, a tak se o dekádu později uplatnil i jako vyjednávač při několika vězeňských vzpourách.

Svých přesvědčovacích schopností však podle komisaře použil i vůči svým obětem. Ženám se snažil namluvit, že jsou posedlé ďáblem a spasit je prý může jen sexuální styk se "svatým mužem", tedy s ním. Oběti z nejchudších vrstev věřily, že se tak očišťují ze svých hříchů.

Policie podezírá, že pastor má nejspíše na svědomí dvě desítky žen. Jednu ze svých farnic prý zneužíval po osm let od chvíle, kdy jí bylo teprve čtrnáct. Duchovního vyšetřuje také pro podezření, že se zapletl do pašování drog, praní peněz a dopustil se vraždy.

Reklama

Výběr článků

Načítám