Hlavní obsah

Osmnáctiletý bosý lupič ukradl letadlo a zamířil na olympiádu

Novinky, CNN, coe
Seattle

Americká policie pátrá po 18tiletém Coltonu Harrisi-Moorovi, který čelí podezření, že ve středu ukradl malé letadlo a přeletěl v těsné blízkosti uzavřeného letového prostoru nad kanadským Vancouverem. V současnosti v místě probíhají olympijské hry a letový prostor je přísně střežen.

Foto: Profimedia.cz

Colton Harris-Moore

Článek

Harris-Moore není v policejních spisech žádným nováčkem, v minulosti i bez pilotní licence ukradl letadlo už třikrát a policisté proto ani nikoho jiného nepodezřívají. Navíc si pro něj i vymysleli přezdívku „Bosý lupič“, protože některé své zločiny provedl bos. „Domníváme se, že odpovídá profilu (pachatele),“ uvedl v pátek šerif ze San Juanu ve státě Washington Bill Cumming.

Podle mluvčího Federálního úřadu pro letectví Allena Kenitzera šlo o stroj Cirrus SR22 v ceně zhruba 650 tisíc dolarů, který z incidentu vyvázl bez úhony, přestože s ním pilot přistál v bahně u Orcas Island ve státě Washington. V minulých případech použitá letadla Harris-Moore zdemoloval.

Jak Cumming uvedl, všechna čtyři letadla podle všeho pilotovala nezkušená osoba a stroje byly odcizeny z místa blízko Harrisova-Moorova bydliště. Dosud však mladík nebyl z ničeho obviněn, neboť chybí dostatek důkazů. Místo toho čelí obvinění z řízení kradeného automobilu, a to nejméně v 11 případech. Mezi jeho další provinění patří internetové delikty.

Úřady zatím disponují jen kusými informacemi o mladíkově současném místě pobytu. Podle některých zpráv žil nějaký čas v lese a také v cizích domech. Mezi jeho běžné činy patří vloupání se do něčího obydlí či vozu a krádež čísla kreditní karty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám