Hlavní obsah

Obětí řidiče zabijáka na promenádě v Los Angeles je mladá Italka na líbánkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Obětí řidiče, který zřejmě záměrně vjel v sobotu se svým autem na promenádu na populární pláži Venice Beach v Los Angeles a srážel tam chodce, se stala mladá Italka. Ve městě údajně trávila líbánky. Osmatřicetiletý muž byl později zatčen s podezřením ze zabití. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na místní policii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Los Angeles řádil řidič zabijákVideo: Reuters

 
Článek

Řidič vozu usmrtil dvaatřicetiletou ženu a dalších 11 lidí zranil. Motiv jeho činu zatím není známý, ani to, zda byl pod vlivem alkoholu či drog. Dotyčný z místa činu nejdříve uprchl, ale asi za dvě hodiny se sám přihlásil na policii v nedaleké Santa Monice, kde žije. Kauce byla stanovena na milión dolarů.

Incident se odehrál navečer, kdy byla promenáda plná lidí. Na záznamech bezpečnostní kamery je vidět, že muž nejdřív zaparkoval svůj automobil u promenády a několik minut ji pozoroval. Pak nastoupil do auta a vjel s ním do davu

Najížděl do lidí úmyslně, tvrdí svědci

Několik svědků uvedlo, že řidič měl vozidlo pod kontrolou a že se auto pohybovalo plynule. Jednání řidiče bylo podle nich úmyslné.

Foto: ČTK/AP

Záběr z bezpečnostní kamery ukazuje chodce prchající před autem na promenádě Venice Beach v Los Angeles.

Deset z 12 zraněných bylo přepraveno do nemocnice, dva z nich v kritickém stavu a dva ve vážném stavu. Nejvážněji zraněná žena po několika hodinách svým zraněním podlehla.

Foto: Alex Thompson, ČTK/AP

Záchranáři ošetřují zraněné na promenádě Venice Beach v Los Angeles.

Proslulá promenáda ve Venice je turistickou atrakcí a kulturní tepnou Los Angeles. Je domovem řady galerií, restaurací, tetovacích salonů, skateboardových parků i posilovny pod širým nebem známé pod názvem Muscle Beach.

V roce 2002 starší muž zabil deset lidí a dalších 69 zranil, když se se svým autem vřítil na farmářský trh v Santa Monice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám