Hlavní obsah

Nemají práci, kradou a znásilňují. Ivana Trumpová kritizovala migranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivana Trumpová, bývalá manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa, vyvolala pobouření poté, co během rozhovoru pro televizní stanici ITV a pořad Loose Women uvedla, že američtí migranti „nemají práci“, „kradou a znásilňují ženy“. V pořadu sedmdesátiletá Trumpová ocenila imigrační politiku svého bývalého manžela.

Foto: Profimedia.cz

Ivana Trumpová během rozhovoru pro stanici ITV

Článek

„Dosáhl toho tolik, zejména v oblasti přistěhovalectví,“ chválila Trumpová svého exmanžela. V rozhovoru připomněla, že ona sama je také přistěhovalec, protože se narodila a vyrostla v bývalém Československu. „Jsem přistěhovalec. Ale ti, kteří do USA dorazí, musí přijít do země legálně, musí si najít práci a musí platit daně jako ostatní Američané," řekla.

Prezidentova exmanželka kritizovala přistěhovalce nejen za to, že se „neoblékají jako Američané“, ale také: „Když nemají práci, tak kradou a znásilňují ženy.“

USA končí s ochranou vážně nemocných migrantů a jejich rodin

Amerika

Na hlavu Trumpové se po odvysílání rozhovoru snesla vlna kritiky. Mnozí diváci označili výroky Trumpové za „ignorantské“ a „rasistické“. Někteří diváci tvrdili, že se po přestávce měl rozhovor stopnout a zbytek neodvysílat. „Ivana je v podstatě Donald. Otřesná, odporná ženská. To byl špatný tah ITV. Už nikdy víc,“ reagoval na sociálních sítích jeden z diváků.

Trump prezidentské volby v roce 2016 vyhrál i díky slibu omezit příliv přistěhovalců do Spojených států. Řada jeho hlavních protiimigračních opatření ale skončila před soudy.

Trumpova administrativa usnadnila zrychlenou deportaci migrantů

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám