Hlavní obsah

Několikahodinová přestřelka v samoobsluze v New Jersey: šest mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nejméně šest lidí bylo zabito v úterý odpoledne místního času při několikahodinové přestřelce v židovském obchodě v americkém státě New Jersey. Mezi mrtvými je i policista a dva pachatelé. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Svědek natočil střelbu v New JerseyVideo: Reuters

 
Článek

Pět mrtvých bylo nalezeno po zásahu uvnitř obchodu, byli mezi nimi tři civilisté a oba střelci, kteří se v obchodě zabarikádovali. Šestým mrtvým je policista.

Na počátku přestřelky stál zásah 39letého policejního detektiva Josepha Sealse, který v civilním oděvu vyšetřoval vraždu. Když pátral po použitých zbraních, přiblížil se u hřbitova k oběma podezřelým. Jeden z nich policistu zabil, střelil ho do hlavy, uvedly zdroje z vyšetřování pro televizi NBC. Policejní velitel Mike Kelly je přesvědčen, že se detektiv, který měl pět dětí, snažil oba podezřelé zastavit.

Střelba v New Orleans, 11 zraněných

Amerika

Potom oba podezřelí ujeli ve vypůjčené dodávce a zabarikádovali se v prodejně potravin. Při policejním zásahu byly vypáleny na obou stranách stovky střel, uvedl velitel místní policie Michael Kelly.

Vzdorovali několik hodin

Dodal, že pachatelé policistům v obchodě vzdorovali několik hodin a museli proti ním být nasazen i tým SWAT. „Rychle a nepřetržitě se po několik hodin v oblasti přemísťovali,” řekl Kelly.

Dodal, že tři lidé včetně dvou policistů byli zraněni. Nikdo z nich není v kritickém stavu, jeden policista má poraněné rameno, druhý byl zasažen do těla.

Střelba v Oklahomě: Útočník v černém v nákupním středisku zavraždil dva lidi

Amerika

Všechny školy ve městě Jersey, které leží naproti newyorskému Manhattanu přes řeku Hudson, byly z bezpečnostních důvodů uzavřeny a žáci v nich museli zůstat o několik hodin déle. Podle starosty bylo ale toto opatření již odvoláno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám