Hlavní obsah

Trumpa vybučeli vlastní příznivci. Řekl jim, ať se nechají očkovat

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Nestává se mu často, aby na něj jeho vlastní příznivci bučeli. V sobotu si tím ale bývalý americký prezident Donald Trump prošel během republikánské kampaně v Alabamě. Reakce lidí v publiku následovala poté, co jim někdejší šéf Bílého domu doporučil, aby se nechali očkovat proti koronaviru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Donald Trump burcoval své příznivce, aby se nechali očkovatVideo: Reuters

 
Článek

„Věřím ve vaši svobodu. Můžete si dělat, co chcete, ale doporučuji vám: Nechte se očkovat. Já jsem to udělal, je to dobrá věc,“ řekl Trump před svými příznivci, načež někteří z nich začali bučet.

„To je v pořádku, máte na to právo, ale já se očkovat nechal. A když ta vakcína nebude fungovat, budete první, kdo se to dozví,“ zavtipkoval bývalý americký prezident.

Trump má na Twitteru stále stopku, Tálibán ale nevadí

Internet a PC

Jeho kampaň se uskutečnila v alabamském městě Cullman, které, stejně jako celý stát, bojuje s rychleji se šířící variantou delta. V Cullmanu roste rychle počet případů a kapacity místních nemocnic se pomalu začínají plnit.

Trumpova příjezdu do Cullmanu se obávaly také místní úřady. Především hrozby, že by se koronavirus začal kvůli setkání jeho příznivců rychleji šířit. Tím spíš v Alabamě, kde neočkovaní tvoří 85 procent vážných případů, které skončí hospitalizací.

„Snažíme se zabránit co nejvíce případům, abychom nepřetěžovali naše nemocnice, a ty tak mohly vynaložit veškeré zdroje na boj s pandemií,“ uvedl pro Al.com městský právník Luke Satterfield.

Před Trumpovým příjezdem dokonce městská rada vyhlásila stav nouze.

Donald Trump, 45. prezident USA

Volby USA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám