Hlavní obsah

NBC vyhodila synovce exprezidenta Bushe. Kvůli nahrávce, na níž vtipkuje s Trumpem

Moderátor americké televize NBC Billy Bush přišel o místo kvůli zveřejnění videa, na němž přizvukoval republikánskému kandidátovi Donaldu Trumpovi při obscénních slovech o ženách. Bush se za svou roli na nahrávce, která se výrazně promítla do průběhu posledních dvou týdnů prezidentské kampaně, omluvil. Vedení pořadu Today, který moderoval, však jeho chování označilo za neodpustitelné, uvedla agentura Reuters.

Foto: ČTK/AP

Moderátor Billy Bush

Článek

Pětačtyřicetiletý synovec bývalého amerického prezidenta George Bushe mladšího na 11 let starém videu vtipkuje s Trumpem, tehdy úspěšným podnikatelem, který popisuje, jak se snažil svádět vdanou ženu a jak se od něho ženy nechají osahávat a líbat, protože je slavný a bohatý.

Stanice NBC ve stručném prohlášení uvedla, že někdejší moderátor pořadu o celebritách Bush již není moderátorem ranního pořadu Today, a popřála mu štěstí.

Producent pořadu, který z nemalé části sledují ženy, Noah Oppenheim v prohlášení k zaměstnancům napsal, že „neexistuje zkrátka žádná omluva pro Billyho slova a chování na té nahrávce“.

Bush se vzápětí po zveřejnění nahrávky omluvil. Nyní uvedl, že je „velmi vděčný za rozhovory se svými dcerami a za veškerou podporu od rodiny, přátel a kolegů“ a že se těší na to, co je před ním.

Trump začal po zveřejnění videa ztrácet v průzkumech veřejného mínění na svou sokyni Hillary Clintonovou a obvinil média ze spiknutí proti své osobě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám