Hlavní obsah

Námořnictvo USA reportérovi omylem poslalo interní e-maily proti němu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké námořnictvo se ve středu omluvilo televiznímu reportérovi, jemuž omylem odeslalo interní komunikaci svých pracovníků zabývajících se tím, jak se vyhnout jeho žádosti. Reportér požadoval uvolnění dokumentů týkajících se zářijové střelby ve washingtonském sídle námořnictva. Informoval o tom server The Huffington Post.

Foto: FBI/Handout via Reuters, Reuters

Reportér žádal, aby námořnictvo zveřejnilo komunikaci během střelby Aarona Alexise na washingtonské základně.

Článek

Reportér stanice NBC4 Scott MacFarlane na základě zákona o svobodném přístupu k informacím požádal o zveřejnění komunikace mezi řídícími důstojníky velitelství námořních systémů ve Washingtonu bezprostředně po střelbě z 16. září loňského roku. MacFarlane rovněž žádal o uvolnění fotografií z budovy č. 197, kde duševně nemocný bývalý příslušník námořnictva Aaron Alexis zabil 12 lidí, než ho zneškodnili přivolaní policisté.

Námořnictvo se k uvolnění materiálů nemělo. Šéfka oddělení vnějších vztahů Robin Pattersonová kolegům navrhla strategii, jak se zveřejnění vyhnout. Také její e-mail nakonec dorazil omylem do reportérovy pošty. Ten pak zprávu zveřejnil na svém twitterovém účtu.

Pattersonová v e-mailu MacFarlaneovu žádost hodnotí jako „další loveckou výpravu“ a uvádí: „Doporučuji poskytnout žadateli odhad, protože vidím, že vyhledávání, posuzování a možná omezení rozsahu budou velice nákladné. To může žadatele navést k tomu, aby výběr zúžil.“

Reklama

Související témata:

Související články

Zabiják z Washingtonu slyšel v hlavě hlasy

Bývalý příslušník amerického námořnictva Aaron Alexis, který v pondělí ve Washingtonu zabil 12 lidí a následně zemřel při přestřelce s policií, trpěl...

Výběr článků

Načítám