Hlavní obsah

Na jihu Argentiny se zřítila střecha supermarketu a pohřbila zákazníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli nelegálním stavbám vedle obchodu v jihoargentinském městě Neuquén se ve čtvrtek večer zřítila jeho střecha a v troskách zahynuli nejméně dva lidé. Podle agentury AP stále pokračuje pátrání po možných přeživších.

Foto: Profimedia.cz

Argentinská policie. Ilusatrační foto

Článek

Záchranáři vytáhli z trosek těla dvou mrtvých žen, 14 dalších lidí bylo zraněno. Podle agentury AP stále pokračuje pátrání po šesti lidech, kteří jsou údajně pod troskami.

Pád střechy byl podle neuquénských úřadů způsoben uvolněním části jedné z nelegálních staveb v sousedství supermarketu. Kvůli tomu se zlomil střešní nosník a střecha se zřítila do obchodu plného lidí.

Jeden z přeživších Walter Honorio agentuře AP řekl, že se střecha složila "jako vějíř" a tlačila k zemi chladicí boxy a další vybavení obchodu. "Mé ženě se podařilo utéct, já jsem zůstal uvnitř a snažil se vytahovat lidi, ale bylo to hrozné," popisoval dění v supermarketu po neštěstí Honorio.

Podle guvernéra Neuquénu jsou jména vlastníků nelegální stavby úřadům známa a čeká je vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám