Hlavní obsah

Muže vyslýchaného kvůli útoku v Bostonu agent FBI zastřelil

Novinky, rei
Orlando
Aktualizováno

Agent amerického bezpečnostního úřadu FBI v noci na středu na Floridě zastřelil muže, jehož vyslýchal v souvislosti s dubnovým bombovým útokem na maratón v Bostonu. O události informovala stanice NBC.

Foto: ČTK/AP

Ibragim Todashev

Článek

„Incident se udál v Orlandu na Floridě. Zvláštní agent se s podezřelým střetl během výkonu své služby,“ popsal zástupce FBI Dave Couvertier. Jeho úřad potvrdil, že podezřelý zemřel.

Při potyčce byl agent zraněn a musel být hospitalizován.

Podle NBC vyslýchala FBI 27letého Ibragima Todaševa, který žil ve Watertownu, což je předměstí Bostonu, kde byli atentátníci vystopováni.

Výslech zpočátku probíhal bez problému, pak ale vyslýchaný vyšetřovatele napadl. Todashev byl podezřelý z napojení na atentátníka z Bostonu Tamerlana Carnajeva, v minulosti s ním boxoval.

Měl tušení, že se něco takového stane, řekl přítel zastřelenéhoVideo: Novinky/Reuters

Americká stanice také uvedla, že Todaševa zatkli 4. května kvůli napadení.

Pumové útoky při maratónu si vyžádaly tři mrtvé a na dvě stovky zraněných. Jejich původci byli podle vyšetřovatelů bratři Tamerlan a Džochar Carnajevovi, pocházející z Čečenska. Tamerlan, který byl podle policie napojen na islamisty z Kavkazu, při honičce s policií o pár dnů později zemřel, Džochar byl obviněn z použití zbraně hromadného ničení a u soudu mu hrozí trest smrti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Bostonu zabíjely nálože v odpadkových košíchVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám